Se film fra et nytt perspektiv

Selv om kinobransjen går for fullt, så har det blitt mer populært å streame filmer hjemmefra. De store nettverkene produserer nå filmer og serier fortere og bedre enn noen sinne. HBO, Fox, Discovery og Netflix kjemper om kundene i en stadig villere dans.

Nå som vi titter på den kassa foran oss i stua, så er det som regel de godt voksne som endelig har fått karret seg til å se på litt av hva som foregår rundt om i verden, de såkalte nyhetssendingene. Men de unge har allerede streamet gjennom et utall serier på nettbrett og mobil før den tid.

Det hele handler vel om tre ting:

  • Tilgjengelighet
  • Enkelhet
  • Teknologi

Hvilke nye perspektiv kan vi forvente oss i fremtiden når det gjelder å se filmer og serier?

VR-briller

VR teknologien er ikke ny, men det er ikke fullt implementert. Med VR-briller kan man i prinsippet se film rett på netthinnen, og få en slags følelse av deltakelse. VR-briller er derfor mest utviklet for spill og underholdning.

Kirurgi

Vi kan vel se for oss en utvikling der mennesket mer eller mindre har fusjonert med robotene. Da vil man kunne projisere film rett på øyet. Foreløpig er kirurgi forbeholdt den naturlige kroppen, med perfeksjon for øyet. Med https://motiva.health/no/ kan kvinner og menn få gjenskapt selvtillit og verdighet med brystimplantater.

Med en kropp man elsker kommer man langt. Kirurger i dag kan fjern-operere pasienter med VR-briller og joystick, hva vil det neste bli?

Projektorer

En projektor avspiller film på et lerret eller en vegg. Det som har blitt mer og mer populært er å bruke taket. Da kan man ligge i senga og se en god film mens man slapper av. Slike projektorer fins i mange varianter og kan kobles til blåtann og nettverksløsninger.

Disse kan kanskje ta oss rett inn i drømmene uten at vi merker det. Drømmene blir mer fantasifulle og livaktige. Dessuten kanskje vi kan utnytte tiden vår bedre. Med en projektor på soverommet vil man alltid være aktiv og kreativ selv når man sover for å hvile.