Filmer som inspirerer din suksess

Av og til hjelper det å sette på en film for å la seg inspirere. Enten det er ekle monster som kryper eller historiske drama som forteller en helt annen virkelighet. Film tolker sannhet og løgn på en finurlig måte, samtidig som den er et resultat av noen kloke hjerner.

Du har kanskje gitt opp håpet om å bli den neste store matematikeren eller den som revolusjonerte hvordan vi bygger våre samfunn på, men er det lurt? Kanskje besitter du løsningen på all fattigdom og elendighet? Eller kanskje du har det som skal til for å gi arbeid til massene? Man må aldri gi opp drømmen, selv om alt ser mørkt ut.

The Pursuit of Happiness

Jakten på lykke er noe vi alle streber etter. I denne filmen ser vi hvordan en hardtarbeidende alenefar kjemper mot byråkrati, makt og en utilgivende bransje forsøker å kaste han til ulvene. Det er Will Smith og hans sønn Jaden som innehar hovedrollene i dette dramaet fra virkeligheten.

The Aviator

Denne filmen baserer seg på den eksentriske Howard Hughes, som var en av dem som revolusjonerte flyindustrien og var en personlighet i Hollywood. Leonardo DiCaprio og Cate Blanchett har to av hovedrollene i denne dramatiske filmen.

Vi ser i denne filmen viktigheten av et implementert CRM system, fordi det gir fullstendig oversikt over kunder og selgere, eller det man kaller B2B relasjoner. Et slikt system var ikke operativt den gangen Howard Hughes levde, men grunnlaget ble dannet i disse årene.

Amundsen

Filmen om polfarer Roald Amundsen, spilt av Pål S. Hagen vekker oppsikt, ikke bare fordi oppgavene var umenneskelige og uoppnåelige, men den viser også hvordan taktikk og kløkt kan bringe noen først til målet. For Amundsen sin del handlet alt om å nå polpunktet først, noe han gjorde med til dels slue og konspiratoriske metoder. For å nå frem i dagens virkelighet, så må man balansere på en tynn line mellom hederlige hensikter og kynisme.

Sirkelen

I denne samtids-filmen ser vi hvordan informasjon utnyttes i globalt nivå. Ikke bare bak de fire veggene, men også på tvers av nasjoner, regjeringer og sikkerhetstjenester. Den ambisiøse Mae blir ansatt i et internett-selskap som kan ligne på virkelighetens Google. The Circle har fått en makt som overgår alt annet, selv stater blir små. Men hva slags informasjon får sirkelen tak i fra hennes private relasjoner? Det viser seg å bli en tøff kamp mot et regime som er umulig å stoppe.

The Social Network

Den største suksesshistorien av alle har også blitt filmatisert. Det er filmen om Mark Zuckerberg og hans studentvenner som starter det som skal bli verdens største selskap, nemlig Facebook. Jesse Eisenberg spiller karakteren til Zuckerberg på en realistisk og imponerende måte. Denne filmen viser hvor viktig nettverk og bekjentskap er, og hvordan man kan utnytte dette til sin fordel i alle sammenhenger. Facebook har vokst til å bli verdens største selskap som ingen har råd til å ta over. Det er ikke til å komme bort fra at selv de kjenner til CRM-systemene som gir suksess.