Norske filmer i 2019

Norsk film er i vinden som aldri før, og kvaliteten på disse blir bare bedre og bedre. Vi skal ta en nærmere titt på de beste norske filmene som kommer ut i år.

Nå som høsten står for tur er tiden atter inne for å tenne stearinlysene, planlegge årets halloween kostymer og benke seg ned med gode filmer.

Psychobitch

Denne filmen handler i all hovedsak om hovedrollefigurene Frida og Marius. Frida er klassens outsider. Hun sliter psykisk, og har et selvmordsforsøk bak seg. Hun blir omtalt som «syk i hodet», og er tidvis langt fra hyggelig mot de rundt seg. Marius, derimot, er den alle ser opp til. Den flinke og pliktoppfyllende eleven. Han ønsker å hjelpe Frida, men Frida er ikke like mottakelig. Etter hvert utvikles det likevel et vennskap mellom disse to, og vi følger dem gjennom både oppturer og nedturer.

Denne filmen tar opp ulike problemstillinger knyttet til selvmord, seksualitet og ulike andre psykologiske utfordringer en tenåring kan stå overfor. Budskapet i filmen er veldig godt, og filmen anbefales også for foreldregenerasjonen, da den gir et innblikk i hvordan dagens ungdommer har det.

Amundsen

I denne filmen får vi stifte nærmere bekjentskap med verdens største polfarer, Roald Amundsen. Mye av handlingen omhandler hans ekstreme ekspedisjoner, men vi får også et innblikk i hans langt fra idylliske kjærlighetsliv og det problematiske forholdet til broren Leon.

Da Amundsen ville oppnå noe, var ikke veien til løgn og bedrag lang. Dette fikk den trofaste broren smertelig erfare, og han måtte ta mye av støyten for det Roald foretok seg. Til tross for dette ble ikke Leon nevnt med et ord i Amundsens selvbiografi.

Born2Drive

Oliver Solberg har et stort ønske: å kjøre mot pappa Petter Solberg. Petter har derimot et krav, og det er at Oliver først viser tilstrekkelige evner bak rattet. Oliver vil vise hva han er god for, og flytter alene til Frankrike allerede som 15-åring. Her går han på motorsportskole, og sjåførferdighetene blir bare bedre og bedre. Alt ligger til rette for en real far-sønn-kamp, inntil Petter blir alvorlig syk.

Swingers

Dette er en komedie om to samboerpar som har et ønske om å piffe opp hverdagen og sexlivet. De kommer sammen, med håp om å oppleve den store spenningen. Ikke alt går som det skal, og de oppdager snart at ideen kanskje ikke var så god likevel.

Askeladden – I Soria Moria slott

Askeladden er klar for nye utfordringer når det viser seg at brødrene hans, Per og Pål, er mistenkt for å ha forgiftet kongen og dronningen. Det er kun én ting som kan redde dem: livets vann. Dette skal finnes i brønnen på Soria Moria slott, et slott som er bygget i rent gull. Men ingen vet nøyaktig hvor slottet er. Askeladden tar med seg prinsesse Kristin ut på leting etter slottet og det magiske vannet. Det er flere som er på jakt etter slottet. Noen unge sjarlataner ønsker å oppnå både rikdom og makt.