Autentisitet i film

Film er noe alle er glade i, og det har ikke så mye å si på sjangeren eller slike ting, fordi folk kommer til å finne noe de liker uansett. Selv den mest negative kan finne en sjanger han eller hun virkelig liker og som holder på deres oppmerksomhet i et par timer. Og mer enn det, kanskje underholde de litt, røre de på en måte som ikke har hendt tidligere. Fordi det er jo den kraften film har, i hvert fall mange av de, av å vise deg en side av verden som kanskje du ikke har tenkt på så mye før.

For å klare det så er det noen ting som må være på plass. En av de viktigste, uansett sjanger og type av film, er autentisitet. Da snakker vi ikke nødvendigvis kun om at det skal være basert på noe som virkelig har hendt, eller i vår verden, men heller noe som berører oss. Noe som føles menneskelig, selv om handlingen foregår på en annen planet, eller et annet univers. Det er det mange filmer forsøker å gjøre, noen på en bedre måte enn andre. Risikoen man tar ved å lage filmer som er tunge på CGI er for eksempel at historien nødvendigvis må være litt bedre enn vanlig, og kvaliteten på hva som skjer litt høyere, for at folk skal bli dratt inn i filmen. Om produksjonen er av den nødvendige kvaliteten så blir også den generelle kvaliteten god nok, det er jo også derfor de store studioene i Hollywood har så mye suksess. Fordi de klarer å kombinere disse tingene, de er dog avhengige av gode historier, og de behøver man nødvendigvis ikke å investere altfor mye penger i for å utnytte de til deres fulle potensial.

En film som Fences er veldig begrenset i sitt omfang, men den fanger seeren med sin historie og dialog, noe som i mange tilfeller er nok til å skape en god film. Slike filmer kan en til og med lage selv, om man bare har pengene til det. Man kan jo til og med låne litt penger fra steder som for eksempel https://www.centum.no så har man muligheten til å gjøre. Kanskje man ikke får Denzel Washington i en av hovedrollene, men prinsippet er jo i og for seg det samme. Det er derfor filmer som er laget i tradisjonelt mindre land, også kan ha stor suksess, fordi film er for mennesker, og for å få de til å føle noe.

Og som sagt, det er jo det film har i sin makt til å gjøre, mer enn noe annet. Så vi for håpe at de fortsetter å gjøre det, eller så får vi bare lage vår egne!