Finne nye filmer

Det er ofte jeg tenker på at jeg vil se nye filmer, men det er ikke alltid like lett å vite hvor jeg skal finne disse filmene.

Jeg satte meg derfor ned for å finne ulike filmanmeldere jeg liker. Altså filmanmeldere som liker det samme som meg.

Jeg fant faktisk ganske fort en.

Min favoritt så langt

Han heter Mark Kermode og han jobber for BBC. Han har et program som jeg har begynt å høre på radio, men de legger også ut noen av anmeldelsene på YouTube.

Først så hørte jeg på anmeldelsene han hadde gjort av filmer jeg allerede har sett, bare sånn for å se om vi har samme smak. Det har vi definitivt! Det som er så spennende med filmanmeldelser er det faktum at folk legger merke til symbolikk jeg ikke en gang har tenkt på.

Dette betyr at jeg også lærer ting mens jeg hører på disse anmeldelsene. Jeg begynner å se filmer jeg allerede har sett på ulike måter.

Det har gjort meg enda mer interessert i film.

Jeg har begynt å laste ned filmanmeldelsene deres på telefonen min, jeg har til og med skaffet meg nytt iPhone batteri, slik at jeg kan høre på det ekstra lenge. Det funker veldig bra. Dette betyr at jeg nesten kan se på film mens jeg er ute og går, fordi Mark er flink til å male bilder med beskrivelsene sine. Jeg er faktisk veldig imponert over hans evne til å anmelde filmer.

Måten jeg gjør det på

Jeg har lært at jeg bare må høre på anmeldelsene hans hvis jeg har sett filmen fra før av, fordi det gjør det ekstra spennende. Ikke at de spoiler noe når de snakker om filmene, men det er mye lettere for meg å forstå hva han mener hvis jeg har sett filmen.

Noen ganger skulle jeg ønske at jeg kunne ha en samtale med Mark, fordi jeg tror vi kunne ha hatt en kjempegøy samtale om film.

Han er jo fantastisk heldig som får lov til å ha det å anmelde film som jobb. Jeg lurer vanvittig mye på hvor mye popkorn han spiser i løpet av uken.

Selv vet jeg at jeg har spist flere tonn popkorn, neida, jeg bare tuller. Men det hadde egentlig vært ganske morsomt å finne ut hvor mye popkorn det er jeg har spist mens jeg har sett film.

Andre filmanmeldere

Jeg har jo fulgt en del med på IMDB og Rotten Tomatoes. Jeg skal også innrømme at jeg hører på NRK Filmpolitiet inni mellom, men absolutt ikke så fote som jeg gjør med Mark Kermode og hans anmeldelser. De er absolutt noe å sjekke ut hvis du er interessert i film!