Få inspirasjon fra din favorittfilm når du innreder

Har du lyst til å gi huset ditt en helt ny stil, men vet ikke hvordan? Kanskje finner du inspirasjonen du lenge har ventet på fra dine favorittfilmer. For filmfanatikere kan dette være en morsom idé å prøve ut. Du trenger selvfølgelig ikke å ta den helt ut, men velg det du liker og ta bort det du ikke liker. På den måten får du et sted som reflekterer deg, din personlighet og interesser, samtidig som du gjør innredningsprosessen mer kreativ.

1. Finn det generelle temaet

Først må du bestemme deg for hvilken film du har lyst til å bli inspirert av. Beetlejuice? The Wizard of Oz? Eller kanskje The Shining? Hvis du faktisk hadde planer om å velge sistnevnte – pass på at huset ditt ikke blir for skummelt!

Etter at du har funnet din inspirasjonskilde burde du lete etter sjangerne, den generelle stemningen og gjentatte motiver i filmen. Det kan gi deg en pekepinn mot hvor du trenger å gå i designet ditt. Ser vi for eksempel på The Wizard of Oz, er det en eventyrfilm med vimsete karakterer – selv om Dorothy sitt ønske om å ha en bedre tilværelse er et trist bakteppe.

2. Se på gjentatte fargekombinasjoner

Når filmer blir produsert har filmregissøren gjerne et kreativt syn på hvordan noe skal være. De foretrekker ofte visse vinkler, farger og teknikker. Følger du godt nok med og observerer en film, kan du derfor raskt finne fargekombinasjonene som dukker mest opp. Noen filmer lener mot varme toner, mens andre er mer monokromatiske. Likevel er det viktig å huske at det ikke alltid er en fasit, og du kan alltid velge de fargene som snakker til deg. Men et begrenset fargevalg er fortsatt lurt å ha når du skal innrede huset, fordi det kan gi det en helhet som ellers ville manglet.

3. Ha stilige møbler og dekorasjon

Innredning av møbler og dekor er for mange den beste delen når de pusser opp huset. Særlig under denne delen kan du utløse din indre kreativitet. Hvis Beetlejuice er din største inspirasjon for eksempel, er bruk av fantasifulle rammer, rare planter og svart trappeteppe på trappen kun en av mange måter å tolke innredningen til en film på. For sannsynligvis foretrekker du noen gjenstander fremfor andre.

4. Bruk merch og plakater

En mer lowkey – altså mindre tydelig – måte å innrede huset ditt etter en favorittfilm på, er å benytte deg av merchandise og plakater fra filmen. Slike varer kan ofte fås fra offentlige butikker, selv om det er mange mindre kjente artister du kan oppsøke for å finne like kule gjenstander. Merch kan som regel være alt fra figurer til en kjent gjenstand fra filmen. Vanligvis er dette ting som er mulig å sette på en hylle eller henge på veggen. Innrammede filmplakater kan du også henge på veggen, og er en lett måte å fortelle gjestene dine hvilken filmer du liker best.