Populære reality-serier i Norge

 

I Norge har vi en tendens til å følge med på alt av reality-show, og det er ikke uten grunn: Det finnes jo så utrolig mange som er så bra, det er helt umulig å velge mellom dem. Her kommer det en liten oversikt over noen av de mest populære seriene som fortsatt spilles inn eller går på TV.

Farmen

Dette er et svært populært konsept, der en gruppe deltakere blir plassert på en gård der de skal gjøre sitt beste for å skape seg et godt liv med få hjelpemidler. Scenen er satt 100 år tilbake i tid, og deltakerne har ofte svært forskjellige utgangspunkt for sitt opphold, slik at det blir en del frustrasjoner og gnisninger i løpet av hver sesong. Gaute Grøtta Grav vant den første sesongen i 2Luxury beach resort001, og han har også ledet programmet siden 2004. I 2013 vant serien prisen for beste reality på Gullruten.

Alt for Norge

En serie som flere ganger er belønnet med Gullruten, er Alt for Norge likevel en noe annerledes konkurranse/reality. Her møter vi amerikanere av norsk avstamning, som skal kjempe om å bli mest mulig «norsk» på veldig begrenset tid. Ved å lære seg noe av språket, litt kultur, litteratur og geografi skal de kjempe seg gjennom flere runder med spørsmål og oppgaver. Den som står igjen som vinner blant annet et slektstreff med sin familie, en premie som henger høyt hos deltakerne, som søker sine norske røtter.

Sinnasnekker’n

Denne serien går nå inn i sitt sjuende år som TVN-serie, og er stadig omtrent like populært som det var første sesongen. Inviter Otto Robsahm på hjemmebesøk med et helt team av dyktige fagfolk, og få din «rønne» til å se ut som et hjem – endelig. Til tross for seriens navn, er fokus faktisk å få menneskene som får besøk til å fungere og samarbeide for både et bedre liv og et bedre hjem.

Paradise Hotel

Siden 2009 har de flotte deltakerne i Paradise Hotel dukket opp på norske TV-skjermer totalt 40 ganger, inkludert den spennende finalen. Mange har denne serien som favoritt, og sitter på nåler mellom episodene. Den første sesongen var det Petter Pilgaard og Benedicte Valen som vant, og mens Petter har fått en rolle i rampelyset som programleder, har Benedicte valgt en mindre offentlig vei videre.