Norske filmer og serier 2017

 

En del av oss planlegger gjerne våre aktiviteter rundt våre favoritter på film eller i serieform – slik har det blitt. Til tross for god tilgang av slik underholdning på nett, er det fortsatt mange av oss som gjerne ser filmer på kino og serier på TV. Her får du en liten oppfrisking om hva som er på trappene for dette underholdningsåret.

Valkyrien

Serien er rykende fersk, men har allerede mange trofaste tilhengere. Med en blanding av drama og thriller er denne serien en herlig kombinasjon av illegale h1200px-Kings_Bay_Kull_Compani(8)andlinger og konspirasjonsteorier, blandet med hellig legegjerning og dødelige virus. Full fart fra første episode, og knapt nok tid til å puste før neste bølge treffer, en fulltreffer av rang med et solid skuespillerteam i bunn. Vi kan være stolte over å kalle dette en norsk serie – så får vi håpe at herligheten ikke fortar seg etter hvert som tiden går.

Marcus og Martinus – sammen om drømmen

Dette er en pop-film som ble mottatt med begeistrede hyl fra tvillingenes store fanskare, uten tvil. Det som kanskje overrasker, er at også mange foreldre mente filmen var verdt kinobilletten etter at de hadde sett den. Filmen omhandler guttenes innvielse til popens verden og en oppfyllelse av deres drøm om å bli stjerner. Med rekordåpning for en dokumentar i Norge har de unge artistene fra lille Trofors satt sitt solide merke på norsk film i 2017.

Skam

Dette er en serie om ungdommens kompliserte liv og valg når det gjelder partner, sex, sosiale medier og seksuell legning, og den har spredt seg som en landeplage. Sesong 4 av serien Skam tar opp enda flere aktuelle problemstillinger den yngre garde opplever, og kritikerne håper at muslimsk ungdom blir med i år – men det gjenstår å se. Med tema som skolepress, voldtekt, utroskap, russetid og karakterer er dette et prakteksempel på hva dagens ungdom må leve med.

Kings Bay

Vi tas i denne thrilleren med base i en virkelig historie, med på en tidsreise tilbake til 1962. Arbeiderpartiet står for fall etter en ulykke i kullgruven på Spitsbergen, da en gassulykke i Ny-Ålesund tar livet av 21 gruvearbeidere, og blir med det den største gruveulykken i norsk gruvedrifts historie. Her er det bare å stålsette seg for konspirasjonsteorier og skremmende scener – norsk thriller pleier å være bra!