Populære oppussingsserier

Det er liten tvil om at nordmenn, til tross for europeisk økonomisk krise, fortsatt setter pris på å forandre sine hus og hjem. Også det å se hvordan andre gjør det er svært populært, og det er derfor mange populære serier som handler om oppussing å se på TV og internett.

Sinnasnekker’n

Hele Norges Otto Robsahm reiser rundt i Norges land for å rette opp i situasjonen når Norges befolkning drar oppussingen sin inn en blindgate uten snumuligheter. Sinnasnekker’Ty_Penningtonn er et kjent begrep, og TVNorges kanal FEM sender også den svenske versjonen av programmet, med Anders Öfvergård som programleder og teambygger. Mange nordmenn benker seg foran TV-apparatet flere ganger per uke for å få med seg de heldige som får hjelp, og for å se hva man aller helst skal unngå.

Ekstrem oppussing

TV3 har i mange år sendt den populære TV-serien Ekstrem oppussing (Extreme Makeover: Home Edition) hvor Ty og hans team, som blant annet besto av Ed, Eduardo, Paul, Michael, Tracy og Paige hjelper vanskeligstilte familier til en bedre hverdag. Serien har ikke blitt spilt inn siden 2012, men i Norge sendes det fortsatt episoder hver uke. Programmet startet sendingene i 2003. Det var tydelig at programmet fikk en kjempestor hjelp fra byggevarehus som Buildor.no ved fullføringen av disse enorme prosjektene. Det er en god del «snikreklame» å se i serien, men det er vel egentlig fortjent at de får litt eksponering for sitt bidrag?

Flipp eller flopp?

Ekteparet El Moussa, Christina og Tarek, har blitt kjente fjes på norske TV-skjermer, etter at deres konsept Flipp eller flopp? ble kjøpt opp av TV2. Her får vi se disse to kjøpe hus på auksjon, for så å legge hjerte, hjerne og sjel i å pusse dem opp og selge dem for en fin profitt. Paret er flott samkjørte, men stadig nye og uventede problemer gjør at det er spennende å følge med neste gang de skal satse på oppkjøp og fiks av ofte veldig lite attraktive eiendommer. Det går heldigvis som regel bra, og vi får se nedkjørte hus og stygge eiendommer få ny glød og liv, mens vi drømmer oss bort til en verden hvor vi kan gjøre dette selv.