Joker

I denne artikkelen skal vi snakke om den relativt nye filmen “Jokeren”. Denne filmen ble utgitt i 2019 og den ble veldig godt mottatt. La oss se litt nærmere på hvorfor denne filmen var veldig god.

Jokeren

Denne filmen handler om en mentalt ustabil person som heter for Arthur Fleck og han blir spilt av Joaquin Phoenix. Denne filmen handler altså om hva som skjer når noen mennesker havner utenfor samfunnet. Det er ikke alle som har det greit i samfunnet, og noen sliter veldig under kapitalismens system. Det er ikke alle som har råd til å kjøpe seg en ny iPhone X, men dersom du gjør det så bør du kjøpe deg et deksel iPhone X til telefonen din. Det er heller ikke alle som får all den hjelpe de trenger psykologisk og åndelig. Fra fattigdom til mentale problemer så viser denne filmen hva et slikt menneske kan komme til å gå gjennom, og med en nokså nøyaktig trussel til resten av befolkning.

Mange mener også at denne filmen kan fremme og validere et hat som finnes mot de som er mer vellykkede i dette samfunnet som vi lever i. Phoenix vant en Oscar for beste hovedrolle for denne filmen også.

Det som er spesielt med Jokeren er at det er vanskelig å vite hva som er ekte og ikke. Selve figuren som vi ser i filmen begynner utviklingen sin veldig rolig, men klimakset når Arthur reiser seg til å bli Jokeren er vist på en veldig tilfredsstillende måte med tanke på alt det som har skjedd med han tidligere i filmen. Vi mennesker liker å se rettferdighet, og den mørke måten han får dette frem i filmen lar oss som tilskuere koble oss til noe mer dyrisk i oss selv. Dette er ellers en figur som alltid lyver om hvor han kommer fra, eller hvordan denne karakteren har kommet til liv.

I slutten av filmen så kan du få en følelse over at han har løyet om hele historien sin. Dette kan være fordi han rett og slett elsker kaos og er en lystløgner. Det kan også hende at figuren er det vi kaller for super-tilregnelig. En måte vi kan forstå Jokeren på er at han skaper seg selv på nytt hele tiden, fordi han forstår at verden er hans scene.

Komedie

I filmen så sier han også at han innser at hele livet hans var en komedie i i stedet for en tragedie som han tidligere hadde trodd. Dette viser at han på mange måter endrer hele synet sitt på verden. Det er ikke lenger trist det som skjer med han, og det han gjør med andre. Det er morsomt for han. Livet hans har gitt han så lite mening at han ikke lenger prøver å finne noen ny mening. Han lever fra det øyeblikket av i galskap.