Interiørets rolle i film. Tapet skaper stemning!

Har du tenkt på hvor viktig interiøret er i film? Særlig i amerikanske spillefilmer er ingenting tilfeldig, og ofte bygger de innsiden av hus på et sett innendørs. Da er hver eneste pynteting og fargevalget på både tepper og tapeten avgjørende for å skape en viss stemning. Hva slags stemning vil du ha hjemme hos deg? La deg inspirere av favorittfilmene dine!

Tapeten spiller en viktig rolle

Tapeten er kjempeviktig i filmens verden, fordi veggene utgjør så store flater i et hus eller i en leilighet. Bare tenk deg så lett det er å få et rom til å se ut som om huseieren er rik, bare ved å legge en eksklusiv tapet på veggene. Hos Familietapeter.no får du tak i de lekreste tapetene på markedet, i alle slags farger og stiler. De har dessuten prisgaranti, slik at hvis du finner den samme tapeten billigere hos en annen norsk forandrer matcher de prisen. Ganske flott, eller hva? Dermed kan du handle all tapeten du trenger på ett sted, uten å tvile fordi du finner en av dem billigere i en annen nettbutikk. Legg merke til tapeten neste gang du ser på film, og la deg inspirere!

Alene hjemme

Vi måtte tenke oss godt om når vi skulle trekke frem en film i dette innlegget. Grunnen er at vi gjerne ville bruke et eksempel som “alle” kjenner, og som “alle” har sett. Og hva er vel da bedre enn en folkekjær julefilm? Neste gang du ser “Alene hjemme” bør du ta en ekstra titt på interiøret. Her er hver eneste ting nøye plukket ut. Eksteriøret av huset er et ekte hus, men filmingen på innsiden foregikk i et studio spesielt designet for å vekke julemagien til live. For å gi oss julestemning har settdesignerne valgt ut rødt og grønt, til og med i tapeten er det disse to fargene som går igjen i hele huset, i tillegg til hvitt. McCallister-huset huskes som et hjemmekoselig hus som vekker julemagien i oss, og uten tapeten ville vi neppe hatt det samme inntrykket. Vegger malt i én enkelt farge gir ikke det samme visuelle inntrykket og er heller ikke like stemningsskapende. I “Alene hjemme” ser vi mye blomstrete tapeter. I gangen hvor tyven Harry gjør sin første entré kledd ut som politi er tapeten rødlig med grønt og hvitt mønster. I stuen er det en hvit tapet med grønne ornamenter. Dette la du kanskje aldri merke til, men det er med på å gi deg julestemning når du ser innsiden av huset.

Hva slags stemning vil du ha?

Tenk på hva slags stemning du ønsker å gi både deg selv og gjestene dine i huset ditt. Det er ingen tvil om at tapet er et godt valg for å skape et ekstra hjemmekoselig hjem. Ikke glem å legge merke til tapet i filmene du ser fremover. La deg inspirere av filmens verden!